You are currently viewing Sådan holder du en festlig herremiddag

Sådan holder du en festlig herremiddag

Er du ved at gøre klar til at skulle holde en herremiddag for dine kollegaer eller bedste venner? Det er fantastisk, når man endelig finder en dag i kalenderen, hvor alle kan.

Hvis du mangler inspiration til middagen, så læs med her om, hvordan du arrangerer en aften, de sent vil glemme!

Rustik og lækker mad

Det er altid en god idé at starte med at planlægge maden, da det i bund og grund er det, I mødes om. Selvfølgelig kommer der også til at være drikke, snak og sjov, men det hele starter med, at man samles om et godt måltid sammen med gutterne.

Her kan man bestille noget lækkert mad til levering, eller man kan stå for middagen selv. Man behøver ikke være en haj i køkkenet, for at kunne lave mad til en succesfuld herremiddag, og man behøver ikke udfordre sig selv med massevis af avancerede småretter.

Den simpleste løsning er en rigtig god bøf med lidt tilbehør til. Hvis man spenderer lidt ekstra penge på kød af kvalitet, så kan det løfte hele middagen, så du ikke behøver kompensere gennem madlavningsfærdigheder, du ikke nødvendigvis besidder. Du kan lære, hvordan man steger en bøf helt perfekt på nettet, og så mangler du kun at finde på tilbehør bagefter.

En rustik salat eller ovngrøntsager sammen med en valgfri kartoffel er den sikre vej. Og selvfølgelig – glem ikke sovsen. Prøv gerne at vælge en sovs eller sauce der flatterer det kød, du har valgt at servere. Derefter er det op til dig, om der skal serveres noget dessert. Hvis du ikke har gode erfaringer med at bage, kunne du altid købe en lækker italiensk is med lidt frisk frugt til. Chokolademousse er også en god begyndervenlig dessert, som ofte har succes til herremiddage.

Drikkekortet

Der skal også gerne være lidt lækkert at drikke til maden. Til en rigtig god steak er det ofte godt med en velsmagende og fyldig rødvin til. Måske kan du hive en god flaske ned fra vinhylden og ellers kan du købe den i din lokale vinbutik.

Men udover vinen kan det anbefales at have et par kolde øl klar i køleskabet, som dine gæster kan hygge sig med, imens du gør maden klar.

Når I har spist, kunne det være et oplagt tidspunkt til at hive noget ekstra spændende frem at smage på. Det kunne være en god whisky eller rom, hvis man er til den slags lækkerier. En delikat gin kan også nydes evt. med tonic.